петък, 12 април 2019 г.

7 tips för att naturligt minska celluliten

Cellulit-det är inte allas favorittalande ämne. 

Samtidigt är det inte nödvändigt att prata ner till dig själv, för att du har några fickor och dimples som är extra. Det finns en stor lektion i att lära sig att älska din kropp precis som det är och uppskatta det för att allting gör det för dig varje sekund för att hålla dig levande och fungerande. 

Den goda nyheten är att du kan minska celluliter! Du kan verkligen hjälpa din kropp att bli fastare och smalare och minska celluliter. Jag ska dela med dig nu vad celluliter faktiskt är, varför har du det och ger dig några sätt att minska celluliterets utseende på din kropp. Du behöver inte ha bikini skam längre!

Vad är cellulit?


Cellulit är termen som ges till fettavlagringar strax under huden, vanligtvis i buken och den nedre bäckenregionen - som på låren och tussen. 

Det finns många orsaker till att celluliter sägs uppträda på din kropp, inklusive hormonella skäl, dålig kost och livsstilsval, ålder och genetisk predisposition. 

Medan alla dessa faktorer kan spela en roll i cellulitbildning, finns det en gemensam nämnare för alla dessa faktorer - ackumuleringen av toxicitet i kroppen. 

Tänk på det här: de allra flesta människor har haft årtionden av att äta förpackade livsmedel, raffinerade sockerarter och salter, bearbetade stärkelser, kokta animaliska proteiner, kemikalier, bekämpningsmedel och konserveringsmedel och till och med högre kvalitetsmat, men för mycket av dem och i dåliga kombinationer. Det är bara vad du har ätit.

Tänk då på miljökemikalierna och föroreningarna i ditt hem och ute i din miljö som du har blivit utsatt för i åratal. Kanske rökade du, drack och tog droger (även läkemedel) i veckor, månader eller år i taget. 

Det motsvarar en fruktansvärd mängd toxiner som din kropp inte kan eliminera helt medan du fortsätter att mata dig själv av dålig kvalitetsmat och lägger inte särskild uppmärksamhet och ansträngning på att avlägsna denna ackumulering. 

Varför har toxiner något att göra med om du har celluliter?

Din kropp lagrar toxiner i ditt fett för att minimera hur mycket toxicitet dina vitala organ utsätts för. Det är därför en mager person med en ohälsosam livsstil kan vara mer utsatt för symtom och sjukdom än en person som är lite överviktig och har en ohälsosam livsstil. 

De har extra fett för kroppen att lagra toxiner så att de dyrbara vitala organen och kroppsfunktionerna är mindre komprometterade genom exponering för de extra toxinerna. Limmarna och fickorna i din cellulit lagrar också toxiner. 

Om du känner dig generad eller skäms över din celluliter nu, hur kommer du att känna dig om fem år när det bara har blivit sämre? Om tio år? Och ta ett djupt andetag, om 20 år?

Du kommer att ha ackumulerat mycket mer giftighet i kroppen på den tiden och det kommer att visas i din cellulit (och en mängd andra obehagliga symptom). Det målar inte en fin bild, gör det? Inget ordsprog är avsett. 

Nyckeln till att minska celluliter är att avlägsna ackumuleringen av toxiner från din kropp och förhindra vidare uppbyggnad av toxiner. 

Det här är inte bara sättet att minska och förebygga celluliter utan också sättet att leva ett långt, hälsosamt liv och känna sig så vacker som möjligt.

1. Ät en ren, alkalisk, obearbetad diet


För att ta bort toxinerna från din kropp måste du först rita ut dem där de har ackumulerats i dina celler, vävnader och organ. 

Sättet att göra detta är att konsumera alkaliska bildande livsmedel (vilket innebär att de lämnar en alkalisk aska i kroppen). Alla färska frukter och grönsaker är alkaliska och bör utgöra den största delen av din kost. 

Du kanske tänker "kan färska frukter och grönsaker verkligen hjälpa mig att minska min celluliter?" 

Ja, de kan när de kombineras med de andra tips som tillhandahålls. Så här fungerar det: alkaliniteten hos dessa färska, livskraftiga rätter matar sig till den sura toxiska substansen i dina celler och drar ut den så att den kan tas bort från kroppen.

Nyckeln är att gradvis öka din konsumtion av färskvaror (oftast grönsaker) så att du inte magnetiserar mer giftighet än kroppen kan ta bort. Annars kommer toxinerna bara att cirkulera och sedan återställa sig. Bebissteg och övergång är avgörande, eftersom det stämmer överens med din egen kropp och dess signaler så att du vet när du ska inkludera mer eller när du skriver ut mer giftighet än din kropp kan hantera. 

Om du vill översvämma din kropp med alkalinitet och minimera celluliter (och åldrande och andra symtom), gå in i fräsch grönsaksjuicering.

2. Hydrat och spola


Du måste dricka tillräckligt rent, rent vatten och organisk hydrering från färska frukter och grönsaker för att hålla toxinerna spolande genom dig. Vatten är viktigt för livet och det är också viktigt att minska och förebygga ytterligare celluliter. 

Tänk bara på effekterna / utseendet på dehydrering: skrumpade, klumpiga, åldrade. Detta gör inte en celluliterfri kropp med mjuk, smidig hud. 

Drick rent vatten varje dag som det första du konsumerar. Om du inte gillar ditt vatten rakt upp, lite citronsaft eller citronskivor. 

Ört te är också bra, men undvik kaffe och te så mycket som möjligt och om du väljer att inkludera dem dricker du extra vatten och färsk grönsaksjuice för att hjälpa till att motverka deras uttorkande effekter och surhet. 

Återigen är färsk grönsaksjuice kung.

3. Byt ditt salt


Allvarligt kan det inte bli lättare än detta: byt ditt raffinerade salt (bordsalt) för keltiskt havsalt eller Himalayas kristall salt. 

Raffinerat salt är extremt surt och läcker mineraler från kroppen. Det är också mycket dehydrerande (hej celluliter!) Och så raffinerade att din kropp kommer att behöva använda sin vitala livskraft för att försöka assimilera detta döda salt. Raffinerat salt lägger bara till ansamling av toxicitet i kroppen. 

Kristall- och havssalt är dock alkaliska, fyllda med fördelaktiga mineraler, ger kroppen snarare än att ta av sig och ha en fullare smak ... om du märker skillnaden alls! 

Det är totalt ingen brainer. Gå in i dina skåp och kasta bort de raffinerade sakerna nu.

4. Verklig avgiftning - att slösa bort avfallet


När du lägger rena alkaliska livsmedel i kroppen enligt de tre första tipsen börjar alkaliniteten hos dessa livsmedel locka ut gammalt surt avfall i din kropp. Det här är briljant och exakt vad du vill ha när en gång det här har kommit ut, kommer din kropp att ha en chans att visa mindre toxicitet genom din cellulit. 

Men om du drar detta giftiga avfall ur cellerna och vävnaderna behöver de fortfarande tas bort från kroppen helt. Det här är där dina elimineringskanaler kommer in. De arbetar för att få ut det här, så det återställs inte bara i din kropp.

Men här är saken: det här är vanligtvis mycket gnarly och inte lätt att ta bort från kroppen. De flesta har redan äventyrat elimineringskanaler, särskilt tarmarna, så att förlita sig på din kropps kompromissade kanaler går inte nödvändigtvis för att avfallet ska bli effektivt av din kropp. Du behöver hjälpa till att hända. 

Det bästa sättet att göra detta är att komma in i vissa vanliga kolonrengöring genom professionella kolonier eller hemma enemas. Hitta en professionell kolonhydreterapeut i ditt område och prata med dem om dina behov. Eller köp en hemma enema kit och gå in i en vanlig vana att använda den. 

Det kanske inte verkar som det mest eleganta av lösningar men litar på mig, det fungerar som inget annat!

Tarmen är där det mest avfallet kan dumpas säkert av kroppen, så att ignorera denna väsentliga elimineringskanal är att verkligen sätta upp dig för begränsad framgång.

5. Hudpussning och massage


Stimulerar lymfsystemet (lymf sitter strax under ytan av din hud) genom torrborstehudborstning och massage hjälper toxiner att cirkuleras i elimineringskanalerna för frisättning. 

Hudborstning kan specifikt rikta sig mot celluliter. Att använda en hudborste i små cirkulära rörelser över låren, rumpan och andra områden med celluliter i några minuter några gånger per vecka, hjälper till att bryta ner de feta avlagringar som orsakar det dunkla utseendet. Det är bäst att börja med bara en minut av borstning av huden och arbeta sedan upp till några minuter åt gången. Detta kommer att hjälpa din hud att justera och förhindra känslighet.

6. Flytta och svettas


När du gör svett övning hjälper du inte bara stressavlastning och ger dig själv en endorfinhastighet, du utvisar också toxiner genom huden. Detta är en annan avenue av eliminering som bäst inte ignoreras om du vill minska utseendet på celluliter. 

Det kommer också att bidra till att förbättra kroppens övergripande utseende genom att skärpa, tona och förlänga så att även om din cellulit är där kommer kroppens övergripande utseende bli smickrande.

7. Begränsa användningen av hudförtunnande krämer


Om du för närvarande använder kemikalier eller läkemedel på dina celluliter som tappar din hud (som steroider), kommer din celluliter att bli mer uppenbar. 

Det är logiskt att om din hud är tunnare kommer utseendet på dimples under huden att sticka ut mer, eller hur? Plus din hud kommer att visa ålder och brister i allmänhet - jag vet att jag använde hudförtunnande steroider nästan dagligen i över 25 år för att hantera mitt svåra eksem. 

Svaret är inte att bara gräva meds och krämer kall kalkon förstås - det här är något du behöver diskutera med din läkare eller alternativ hälsoutövare. Men du kanske vill titta på att sätta alla dessa andra tips på plats eftersom de kommer att börja förbättra din hälsa totalt och då kan du upptäcka att du kan minska användningen av dessa krämer.

Oavsett om de är fysiska förbättringar eller för att hantera ett internt tillstånd (det som ligger på utsidan är bara en återspegling av vad som händer på insidan), kommer din hälsa och skönhet att förbättras om du sätter dessa tips i aktion så att du kanske behöver mindre av medicinsk eller kemisk hjälp ändå. 

Istället närma din hud med fuktgivande helt naturliga oljor och krämer som kokosolja, olivolja eller en vacker organisk fuktighetskräm. 

Nu är det dags för dig att sätta dessa tips på jobbet. Välj en för att börja och få det att hända i ditt dagliga liv, som att byta ut ditt salt. Välj sedan en annan och ta itu med den där. Du kan prova ett nytt tips per dag eller ett nytt tips per vecka tills du har dem alla en del av ditt vanliga liv. Håll det upp och du kommer att se resultat!

Няма коментари:

Публикуване на коментар