петък, 12 април 2019 г.

Selülit doğal olarak azaltmak için 7 ipucu

Selülit - Bu herkesin favori konuşma konusu değil. 

Aynı zamanda, kendinizle konuşmanıza gerek yok, çünkü ayıracak birkaç cep ve gamzeniz var. Vücudunuzu olduğu gibi sevmeyi öğrenmenin büyük bir dersi var ve sizi hayatta ve işleyişinizde tutmak için her saniye sizin için yaptığı her şey için harikasını takdir ediyorum. 

İyi haber şu ki selülit azaltabilirsiniz! Vücudunuzun daha sıkı ve yağsız olmasına ve selüliti azaltmasına gerçekten yardımcı olabilirsiniz. Şimdi selülitin gerçekte ne olduğunu, neden aldığınızı ve size selülitin vücudunuzdaki görünümünü azaltmanız için bazı yollar tanıtacağım. Artık bikini utanmana gerek yok!

Selülit nedir?


Selülit, derinin hemen altındaki, tipik olarak karın ve alt pelvik bölgede - uyluk ve göğüs gibi, yağ birikintilerine verilen terimdir. 

Selülitin vücudunuzda hormonal nedenler, zayıf beslenme ve yaşam tarzı seçimleri, yaş ve genetik yatkınlık gibi görünmesinin pek çok nedeni var. 

Bu faktörlerin her biri selülit oluşumunda rol oynayabilirken, bu faktörlerin hepsinde ortak bir payda vardır - vücudunuzdaki toksisitenin birikmesi. 

Bunu düşünün: insanların büyük çoğunluğu, onlarca paketlenmiş gıda, rafine şeker ve tuz, işlenmiş nişasta, pişmiş hayvan proteini, kimyasal madde, böcek ilacı ve koruyucu madde ve hatta daha kaliteli ve ancak çok fazla ve kötü kombinasyonlarda yemek yiyorlardı. Sadece yediğin şey buydu.

Ardından, evinizin içindeki ve dışındaki çevrenizdeki, yıllardır maruz kaldığınız çevresel kimyasalları ve kirleticileri dikkate alın. Belki aynı zamanda haftalarca, aylarca ya da yıllarca sigara içtiniz, içtiniz ve uyuşturucu (hatta ilaç) içtiniz. 

Bu, kendinize kalitesiz gıdalar beslemeye devam ederken vücudunuzun tamamen yok edemediği çok fazla toksine eşittir ve bu birikimi gidermek için özel bir ilgi ve çaba göstermeyin. 

Toksinlerin selülit olup olmadığınla ilgisi var mı?

Vücudunuz, hayati organlarınızın maruz kaldığı toksisiteyi en aza indirmeye yardımcı olmak için yağda toksinler depolar. Bu yüzden sağlıksız bir yaşam tarzı olan sıska bir kişinin hafif kilolu ve sağlıksız bir yaşam tarzı olan birinden daha fazla semptom ve hastalık tehlikesi olabilir. 

Vücudun toksinleri depolaması için ekstra yağ miktarına sahiptirler, böylece değerli hayati organların ve vücut fonksiyonlarının bu ekstra toksinlere maruz kalması daha az tehlikeye girer. Selülitinizin çivileri ve cepleri ayrıca toksinler depolar. 

Şimdi selülitinizden utanıyor veya utanıyorsanız, beş yıl içinde daha da kötüleştiğinde nasıl hissedeceksiniz? On yıl içinde? Ve 20 yıl sonra derin bir nefes alın.

O zaman vücudunuzda çok daha fazla toksisite biriktirmiş olacaksınız ve selülitinizde (ve diğer nahoş belirtilerden sayısız) ortaya çıkacaktır. Güzel bir resim çizmiyor, değil mi? Amaçlanan bir oyun değil. 

Selülit azaltmanın anahtarı, vücudunuzdaki toksinlerin birikmesini ortadan kaldırmak ve toksinlerin daha fazla birikmesini önlemektir. 

Bu sadece selülit azaltmanın ve önlemenin değil, aynı zamanda uzun, sağlıklı bir yaşam sürmenin ve olabildiğince güzel görünmenin ve hissetmenin de yoludur.

1. Temiz, alkali ve işlenmemiş bir diyet uygulayın


Toksinleri vücudunuzdan çıkarmak için önce onları hücrelerinizde, dokularınızda ve organlarınızda birikmiş oldukları yerden çıkarmalısınız. 

Bunu yapmanın yolu, alkalin oluşturan yiyecekleri tüketmektir (yani vücutta alkali bir kül bıraktıkları anlamına gelir). Bütün taze meyve ve sebzeler alkalidir ve diyetinizin en büyük bölümünü oluşturmalıdır. 

“Taze meyve ve sebzeler selülitimi azaltmama gerçekten yardımcı 

olabilir mi?” Diye düşünebilirsiniz. Evet, sağlanan diğer ipuçlarıyla birleştirildiğinde yapabilirler. Bu şekilde işler: Taze, yaşam gücü zengin bu taze gıdaların alkalinitesi hücrelerinizdeki asidik toksik maddeyi mıknatıslar, dışarı çekerek vücudunuzdan çıkarılabilir.

Önemli olan, taze ürün tüketiminizi (çoğunlukla sebzeler) kademeli olarak artırmaktır, böylece vücudun çıkarabildiğinden daha fazla toksisite mıknatıslamazsınız. Aksi takdirde, toksinler sadece yeniden dolaşımda olacak ve sonra yeniden yerleşecektir. Bebeğinizin adımları ve geçişi, kendi bedeninize ve sinyallerine uyum sağladığından hayati önem taşır; böylece ne zaman ne zaman ekleyeceğinizi veya ne zaman vücudunuzun kullanabileceğinden daha fazla toksisite çektiğinizi bilirsiniz. 

Vücudunuzu alkalinite ile doldurmak ve selülit seviyesini (ve yaşlanma ve diğer belirtileri) en aza indirmek istiyorsanız taze meyve sularına alın.

2. Hidratlayın ve yıkayın


Toksinlerin akıp gitmesini engellemek için taze meyve ve sebzelerden yeterince saf, temiz su ve organik hidrasyon içmeniz gerekir. Su yaşam için çok önemlidir ve ayrıca selülit oluşumunu azaltmak ve önlemek için de gereklidir. 

Sadece susuz kalmanın etkilerini / görünüşünü düşünün: buruşmuş, topaklı, yaşlı. Bu, pürüzsüz, esnek bir cilde sahip selülitsiz bir vücut yapmaz. 

Her gün tükettiğiniz ilk şey olarak saf su için. Suyunu dümdüz sevmiyorsan, biraz limon suyu veya limon dilimleri. 

Bitkisel çay da harikadır ancak mümkün olduğunca kahve ve çaydan uzak durun ve bunların dehidrasyon etkilerini ve asitliklerini gidermek için ekstra su ve taze sebze suyu içmeyi tercih edin. 

Yine, taze sebze suyu kraldır.

3. Tuzunuzu değiştirin


Cidden, bundan daha kolay olamazdı: Rafine tuzunuzu (sofra tuzu) Celtic deniz tuzu veya Himalaya kristal tuzu ile değiştirin. 

Rafine edilmiş tuz son derece asittir ve vücudunuzdaki mineralleri süzer. Aynı zamanda yüksek oranda dehidre edicidir (merhaba selülit!) Ve böylece vücudunuzun bu ölü tuzu özümsemek için hayati önem taşıyan yaşam gücünü kullanması gerekecek. Rafine tuz sadece vücudunuzdaki toksisite birikimine katkıda bulunur. 

Ancak kristal ve deniz tuzu alkalidir, faydalı minerallerle doludur, ondan almak yerine vücuda verir ve daha dolgun bir tada sahiptir. 

Bu tamamen beyinsiz. Dolabınıza koyun ve şimdi rafine eşyaları atın.

4. Gerçek detoksifikasyon - israfın giderilmesi


Temiz, alkali yiyecekleri ilk üç ipucuna göre vücuda soktuğunuzda, bu yiyeceklerin alkalinliği, vücudunuzun derinliklerindeki eski asitli atık maddeleri çekmeye başlar. Bu çok zekice ve tam olarak istediklerinizin ortaya çıkması gibi, vücudunuz selülitinizdeki toksisiteyi daha az gösterme şansına sahip olacak. 

Ancak bu toksik atığı hücrelerden ve dokulardan çekiyorsanız, vücuttan tamamen çıkarılmaları gerekir. Eleme kanallarınızın girdiği yer burasıdır. Bu şeyi ortaya çıkarmak için çalışırlar, böylece sadece bedeninize yerleşmez.

Ama işte mesele: bu şey genelde çok gariptir ve vücuttan çıkarılması kolay değildir. Çoğu insan zaten eleme kanallarını, özellikle bağırsakları tehlikeye attı, bu nedenle vücudunuzun tehlikeye attığı kanallara güvenmek, atıkları vücudunuzdan etkin bir şekilde çıkarmak zorunda kalmayacak. Bunun olmasına yardım etmen gerek. 

Bunu yapmanın en iyi yolu, profesyonel koloniler veya ev lavmanlarındaki bazı düzenli kolon temizliğine girmektir. Bölgenizdeki profesyonel bir kolon hidro-terapisti bulun ve ihtiyaçlarınız hakkında onlarla konuşun. Ya da bir evde lavman kiti satın alın ve düzenli olarak kullanma alışkanlığı kazanın. 

Çözümlerin en zarifine benzemiyor olabilir ama güven bana, başka hiçbir şeye benzemez!

Bağırsak, en fazla atığın güvenle vücuttan atılabildiği yerdir, bu nedenle bu temel eliminasyon kanalını görmezden gelmek gerçekten sınırlı başarı için kendinizi hazırlamanızdır.

5. Cilt fırçalama ve masaj


Lenfatik sistemin uyarılması (lenf derinin yüzeyinin hemen altına oturur) kuru kıl cilt fırçalaması yoluyla yapılır ve masaj, toksinlerin salınım için elimasyon kanallarına dolaşımına yardımcı olur. 

Deri fırçalama özellikle selülit alanlarını hedefleyebilir. Uyluklarınız, kalçalarınız ve selülit içeren diğer alanlarda haftada birkaç kez birkaç dakika boyunca küçük dairesel hareketlerle bir cilt fırçası kullanmak, çukurlu görünüme neden olan yağ birikintilerinin parçalanmasına yardımcı olacaktır. Sadece bir dakikalık cilt fırçalama ile başlamak ve ardından bir seferde birkaç dakikaya kadar çalışmak en iyisidir. Bu cildinizin hassasiyeti ayarlamasına ve önlenmesine yardımcı olacaktır.

6. Hareketli ve terleme


Terli bir egzersiz yaptığınızda, yalnızca stres atmaya yardımcı olmakla kalmaz ve kendinize endorfin atışı verirsiniz, aynı zamanda cildinizdeki toksinleri de dışarı atarsınız. Selülit görünümünü azaltmak istiyorsanız, bu en iyi göz ardı edilmeyen bir başka eleme yolu. 

Ayrıca, selülitiniz orada olsa bile, vücudunuzun genel görünümü daha gurur verici olacak şekilde sıkılaştırılarak, tonlanarak ve uzatılarak vücudunuzun genel görünümünü iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

7. Cilt inceltici kremlerin kullanımını sınırlayın


Halen, cildinizi incelten (steroidler gibi) selülit alanlarınız üzerinde kimyasal ya da ilaç kullanıyorsanız, selülitiniz daha belirgin hale gelecektir. 

Cildiniz incelirse cildin altındaki çukurların ortaya çıkmasının daha fazla öne çıkacağı mantıklı geliyor. Ayrıca cildiniz daha genel olarak yaş ve kusurlar gösterecektir - Biliyorum, şiddetli egzamamı idare etmek için neredeyse 25 yıldır cilt inceltici steroidler kullandım. 

Bu sorunun cevabı elbette ilaçları ve kremleri soğuk hindiden çıkarmak değil - doktorunuzla veya alternatif sağlık uygulayıcılarınızla görüşmeniz gereken bir şey. Bununla birlikte, genel olarak sağlığınızı iyileştirmeye başlayacakları için diğer tüm ipuçlarını yerine koymak isteyebilirsiniz, ve sonra bu kremlerin kullanımını azaltabileceğinizi görebilirsiniz.

İster fiziksel gelişim için olsun, ister içsel bir durumu yönetmek için (dışarıda olan şey sadece içeride olanların bir yansımasıdır), bu ipuçlarını eyleme geçirirseniz sağlık ve güzelliğiniz artacaktır; Zaten tıbbi veya kimyasal yardımdan daha az. 

Bunun yerine cildinizi nemlendirici tamamen doğal yağlar ve hindistancevizi yağı, zeytin yağı veya muhteşem bir organik nemlendirici gibi kremlerle besleyin. 

Şimdi bu ipuçlarını işe koymanın zamanı geldi. Günlük yaşamınızda bunun olmasını sağlamak için birini seçin, tuzunuzu değiştirmek gibi. O zaman bir tane daha seç ve onunla uğraş. Normal hayatınızın bir parçası olana kadar günde bir ipucu veya haftada bir yeni ipucu deneyebilirsiniz. Devam et, sonuçları göreceksin!

Няма коментари:

Публикуване на коментар