петък, 12 април 2019 г.

Cellulite: Årsager, behandling og forebyggelse

Alt hvad du behøver at vide om cellulite



Cellulite er en tilstand, hvor huden har et dunkelt klumpet udseende. 

Det påvirker normalt skinkerne og lårene, men det kan også forekomme i andre områder. 

Cellulite opstår, når fedtaflejringer skubber gennem bindevævet under huden. 
Hurtige fakta om cellulite 

    Mellem 80 og 90 procent af kvinderne vil sandsynligvis opleve cellulite. 
    Cellulite er også kendt som appelsinskal hud på grund af dets tekstur. 
    Talrige behandlinger til rådighed, men effekten er for det meste midlertidig. 
    En fedtfattig kost, rygestop og en aktiv livsstil kan medvirke til at reducere forekomsten af ​​cellulitter.

Hvad er cellulite?

Cellulite 
Cellulite er også kendt som orange-peel hud på grund af dets udseende og påvirker 80 til 90 procent af kvinderne. 

Cellulite er et udtryk for dannelse af klumper og dimples i huden. 

Almindelige navne til cellulite er appelsinskal hud, hytte-ost hud, hagl skader og madras fænomenet. 

Cellulite kan påvirke både mænd og kvinder, men det er mere almindeligt hos kvinder, på grund af de forskellige fordeling af fedt, muskel og bindevæv. 

Mellem 80 og 90 procent af kvinderne kan opleve cellulitter på et eller andet tidspunkt i deres liv. 
Karakterer af cellulite 

En cellulite sværhedsskala, udgivet i 2009, rangerer tilstanden ved hjælp af tre karakterer:

Grade 1, eller mild: Der er et "orange-peel" udseende, med mellem 1 og 4 overfladiske fordybninger, og et let "draperet" eller hængende udseende til huden. 

Grad 2, eller moderat: Der er mellem fem og ni mellemstore dybder, et "cottage cheese" udseende, og huden ser moderat ud. 

Grad 3, eller alvorlig: Der er et "madras" udseende med 10 eller flere dybe depressioner, og huden er stærkt draperet. 
Årsager 

Den nøjagtige årsag til cellulite er ukendt, men det ser ud til at skyldes en interaktion mellem bindevævet i det dermatologiske lag, som ligger under hudens overflade og fedtlaget, der ligger lige under det. 

Hos kvinder er fedtcellerne og bindevæv i dette lag arrangeret vertikalt.

Hvis fedtcellerne rager ud i laget af hud, giver dette udseendet af cellulite. 

Hos mænd har vævet en krydsstruktur, som kan forklare hvorfor der er mindre sandsynlighed for at have cellulite end kvinder. 

Nogle andre faktorer synes at være forbundet med chancen for at have cellulite. 
Hormonale faktorer og 

aldershormoner spiller sandsynligvis en vigtig rolle i cellulitisudvikling. Estrogen, insulin, noradrenalin, thyroidhormoner og prolactin er en del af celluliteprocessen. 

En teori er, at da østrogen hos kvinder falder i tilgangen til overgangsalderen, falder blodstrømmen til bindevævet under huden også. 

Lavere cirkulation betyder mindre ilt i området, hvilket resulterer i lavere kollagenproduktion. Fedtceller forstørres også, da østrogenniveauerne falder.

Disse faktorer kombinerer for at gøre fedtaflejringerne mere synlige. Da fedtet under huden stikker ud gennem svækkelse af bindevæv, resulterer den kendte dimpling-effekt. 

Alder forårsager også, at huden bliver mindre elastisk, tyndere og mere tilbøjelig til at sænke. Dette øger chancen for celluliteudvikling. 
Genetiske faktorer 

Visse gener er nødvendige for cellulitis udvikling. Genetiske faktorer kan knyttes til en persons metabolismehastighed, fordeling af fedt under huden, etnicitet og kredsløb. Disse kan påvirke chancen for celluliteudvikling.

Kost- og livsstilsfaktorer


Cellulite er ikke forårsaget af "toksiner", selv om en sund livsstil kan medvirke til at reducere risikoen. 
Motion og kost kan bidrage til at reducere udseendet af cellulite. 
Motion og kost kan bidrage til at reducere udseendet af cellulite. 

Folk, der spiser for meget fedt, kulhydrater og salt og for lidt fiber, har sandsynligvis større mængder cellulite. 

Det kan også være mere udbredt hos rygere, dem, der ikke træner, og dem der sidder eller står i en stilling i lange perioder. 

Iført undertøj med tæt elastik over skinkerne kan det begrænse blodgennemstrømningen, hvilket kan bidrage til dannelsen af ​​cellulite.

Cellulite er mere udbredt hos mennesker, der har overskydende fedt, men slanke og egnede mennesker kan også have det. Det er mere sandsynligt at ske efter 25 år, men det kan også påvirke yngre mennesker, herunder teenagere.

Behandling og fjernelse


Flere terapier er blevet foreslået til fjernelse af cellulite, men ingen er endnu blevet bekræftet af videnskabelig forskning. 

American Academy of Dermatology (AAD) har gennemgået en række teknikker, der kan være vellykkede for at reducere udseendet af cellulite ved at bryde båndene af bindevæv under hudens overflade. 

Akustisk bølge terapi bruger en håndholdt enhed til at transmittere lydbølger. Det kan virke, men det kan tage flere sessioner. 

Laser behandling kan forbedre udseendet af cellulite i et år eller mere. Det indebærer at indsætte en meget lille lasersonde under huden. 

Laseren bliver så fyret og bryder vævet op. Dette kan også tykke huden ved at øge kollagenproduktionen. Den fortykkede hud kan reducere udseendet af cellulitten nedenfor.

Subcision involverer en hudlæge lægge en nål under huden for at bryde op bindevæv bånd. Resultaterne kan vare 2 år eller mere, siger AAD. 

Vakuumassisteret præcis vævsfrigivelse skærer båndene ved hjælp af en anordning indeholdende små blade. Når det skærer forbindelsesbåndene, bevæger vævet nedenunder op for at fylde rummet under huden og fjerner udseendet af cellulite. Dette kan vare i 3 år, men data om dens succes er begrænset. 

Carboxytherapy indebærer indsættelse af kuldioxidgas under huden. Bivirkninger omfatter blå mærker og ubehag efter proceduren, men nogle cellulitter kan forsvinde.

Endermologie indebærer en dyb massage med en vakuumlignende enhed, der løfter huden. De Forenede Stater (US) Food and Drug Administration (FDA) har godkendt det som sikkert, men der er få tegn på, at det virker, siger AAD.

Cellulitbehandling

Flere sessioner af akustisk bølge terapi kan hjælpe med at behandle cellulite. 

Ionithermie cellulite reduktionsbehandling indebærer at dække det berørte område med et specielt mudder eller ler og derefter indpakke det i plastik før påføring af en elektrisk strøm. Det er ikke påvist at være effektivt. 

Radioterapi sigter mod at reducere cellulite ved at opvarme det, men resultaterne er kortsigtede. 

Laserassisteret fedtsugning fjerner små mængder fedt, men det kan gøre dårligere sårbarhed. Forskning har endnu ikke vist, at det virker for at reducere cellulite. 

Ultralyd liposculpting mål og ødelægger fedt, men igen mangler forskning at vise, at det virker. 

Teknikker, som AAD ikke anbefaler, omfatter kryolipolyse, som fryser fedt, mesoterapi, hvilket indebærer at injicere en blanding af stoffer under huden.
Medicin og cremer 

Nogle medicin og cremer er blevet foreslået, fordi de virker på fedtvæv. 

Koffein dehydrerer celler, hvilket gør dem mindre synlige. Dette skal anvendes dagligt. Forskellige koffein cremer til cellulite kan købes online. 

Retinol kan reducere udseendet af cellulite ved fortykning af huden. Mindst 6 måneders brug er nødvendig for at se resultater. Det er vigtigt at prøve en patch test først, fordi nogle mennesker har oplevet uønskede virkninger, såsom et racing hjerte. Retinol behandlinger er tilgængelige for at købe online. 

Nogle forskere har foreslået at bruge medicin, der kan forbedre cellemetabolisme og omsætning, men disse er ikke blevet testet eller bevist effektive.

Alternative løsninger


Alternative eller supplerende behandlinger omfatter koffein, druemostekstrakt eller gingko biloba. Disse midler er blevet anvendt topisk, oralt og ved injektion, men ingen af ​​dem har vist sig at være effektive. 

Nogle mennesker bruger kompressionsbeklædning til at reducere udseendet af cellulite. Disse beklædningsgenstande forsøger at komprimere arterier og øge blod- og lymfestrømmen for at reducere synlig cellulite. Kompressionstrømper og andre beklædningsgenstande kan købes online. 

Fedtsugning og slankekure fjerner ikke cellulite, fordi det ikke påvirker bindevævets struktur. 

Imidlertid vil reduktion af fedtindtag betyde, at man har mindre fedt at presse gennem vævene. At spise en sund, afbalanceret kost og motion kan derfor reducere udseendet af cellulite.

En 2015-gennemgang af en række undersøgelser af effektiviteten af ​​forskellige teknikker viste, at enten procedurerne ikke fungerede, eller forskningsmetoden var mangelfuld. 

Af denne grund bør ethvert løfte om at slippe af med cellulite kontaktes med forsigtighed.

Няма коментари:

Публикуване на коментар