петък, 12 април 2019 г.

7 съвета за естествено намаляване на целулита

Целулитът - не е любимата тема на разговорите на всички. 

В същото време, няма нужда да говорите за себе си, защото имате няколко джоба и трапчинки, за да ги спестите. Има голям урок да се научим да обичаме тялото си точно както е и да оценяваме чудото за всичко, което прави за вас всяка секунда, за да ви запази жив и функциониращ. 

Добрата новина е, че можете да намалите целулита! Вие наистина можете да помогнете на тялото си да стане по-стегната и по-стегната и да намали целулита. Сега ще споделя с вас това, което всъщност е целулита, защо го имате и ще ви даде някои начини да намалите появата на целулит на тялото си. Не е нужно вече да имате срам за бикини!

Какво е целулит?


Целулитът е термин, даван на мастни натрупвания точно под кожата, обикновено в областта на корема и долната тазова област - например на бедрата и туш. 

Има много причини, поради които се казва, че целулитът се появява на тялото ви, включително хормонални причини, лош избор на храна и начин на живот, възраст и генетична предразположеност. 

Докато всеки от тези фактори може да играе роля в образуването на целулита, има един общ знаменател за всички тези фактори - натрупването на токсичност във вашето тяло. 

Помислете за това: огромното мнозинство от хората са имали десетилетия да консумират пакетирани храни, рафинирани захари и соли, обработени нишестета, варени животински протеини, химикали, пестициди и консерванти, и дори по-висококачествени храни, но твърде много и в лоши комбинации. Това е точно това, което сте яли.

След това помислете за околната среда химикали и замърсители във вашия дом и извън във вашата среда, че сте били изложени в продължение на години. Може би сте пушили, пили и приемали наркотици (дори фармацевтични) в продължение на седмици, месеци или години. 

Това се равнява на ужасно много токсини, които тялото ви не е в състояние да елиминира напълно, докато продължавате да нахранявате храни с ниско качество и не обръщате специално внимание и усилия за премахване на това натрупване. 

Защо токсините имат нещо общо с това дали имате целулит?

Вашето тяло съхранява токсините във вашата мазнина, за да минимизира колко токсичност са изложени на вашите жизненоважни органи. Ето защо един слаб човек с нездравословен начин на живот може да бъде в по-голяма опасност от симптоми и болест, отколкото човек, който е малко с наднормено тегло и има нездравословен начин на живот. 

Те имат допълнително малко мазнини за организма, за да съхраняват токсините, така че ценните жизненоважни органи и функциите на тялото да са по-малко компрометирани от излагането на тези допълнителни токсини. Ямките и джобовете на целулита също съхраняват токсините. 

Ако се чувствате притеснени или срамувани от целулита си сега, как ще се почувствате след пет години, когато само се е влошило? След десет години? И си поемете дълбоко дъх след 20 години?

Вие ще сте натрупали много повече токсичност в тялото си по това време и ще се покаже във вашия целулит (и безброй други неприятни симптоми). Не рисува красива картина, нали? Не е необходимо да играете. 

Ключът за намаляване на целулита е да се премахне натрупването на токсини от тялото ви и да се предотврати по-нататъшното натрупване на токсини. 

Това не е само начин за намаляване и предотвратяване на целулита, но също така и начин да се живее дълъг, здравословен живот и да изглежда и изглежда толкова красиво, колкото можете.

1. Яжте чиста, алкална, непреработена диета


За да отстраните токсините от тялото си, първо трябва да ги изтеглите от мястото, където са се натрупали в клетките, тъканите и органите. 

Начинът да се направи това е да се консумират алкални формиращи храни (което означава, че те оставят алкална пепел в тялото). Всички пресни плодове и зеленчуци са алкални и трябва да съставляват най-голямата част от вашата диета. 

Може би си мислите „може ли пресни плодове и зеленчуци наистина да ми помогнат да намалим целулита?” 

Да, те могат, когато се комбинират с другите предоставени съвети. Ето как работи: алкалността на тези свежи, богати на жизнена сила храни привлича вниманието към киселата токсична материя във вашите клетки, като я изважда, за да може да се отстрани от тялото ви.

Ключът е да се увеличи постепенно консумацията на пресни продукти (най-вече зеленчуци), така че да не намажете повече токсичност, отколкото тялото може да премахне. В противен случай токсините просто ще се рециркулират и след това отново се утаят. Бебето стъпки и преход е от жизненоважно значение, тъй като е в хармония със собственото си тяло и неговите сигнали, така че знаете кога да включите повече или когато се извлича повече токсичност, отколкото тялото ви може да се справи. 

Ако искате да наводните тялото си с алкалност и да минимизирате целулита (и стареенето и други симптоми), влезте в прясното сокове от зеленчуци.

2. Хидратирайте и промийте


Трябва да пиете достатъчно чиста, чиста вода и органична хидратация от пресни плодове и зеленчуци, за да поддържате токсините да зачервяват през вас. Водата е от съществено значение за живота и също така е от съществено значение за намаляване и предотвратяване на по-нататъшния целулит. 

Просто помислете за ефектите / вида на дехидратацията: сбръчкани, бучки, възрастни. Това не прави тялото без целулит с гладка, еластична кожа. 

Пийте чиста вода всеки ден като първото нещо, което консумирате. Ако не харесвате водата си горе, малко лимонов сок или лимонови резенчета. 

Билковият чай също е чудесен, но избягвайте кафето и чая колкото е възможно повече и ако решите да ги включите, пийте допълнително вода и пресен зеленчуков сок, за да помогнете да се противодейства на техните дехидратиращи ефекти и киселинност. 

Отново свежият зеленчуков сок е цар.

3. Разменете солта си


Сериозно, не може да стане по-лесно от това: разменяйте рафинираната сол (готварска сол) за келтската морска сол или хималайската кристална сол. 

Рафинираната сол е изключително кисела и извлича минерали от тялото ви. Той също е силно дехидратиращ (здравей целулит!) И толкова изтънчен, че тялото ви ще трябва да използва своята жизнена сила, за да се опита да асимилира тази мъртва сол. Рафинираната сол само допринася за натрупването на токсичност във вашето тяло. 

Кристалната и морската сол обаче са алкални, пълни с полезни минерали, дават на тялото, вместо да я вземат и имат по-пълен аромат ... ако забележите разликата изобщо! 

Това е пълно безпроблемно. Влез в шкафовете си и изхвърли изисканите неща сега.

4. Истинска детоксикация - изхвърляне на отпадъците


Когато поставите чисти, алкални храни в тялото, според първите три съвета, алкалността на тези храни започва да привлича стари кисели отпадъци дълбоко в тялото ви. Това е брилянтен и точно това, което искате, след като веднъж тези неща излязат, тялото ви ще има шанс да покаже по-малко токсичност през целулита. 

Въпреки това, ако извличате тези токсични отпадъци от клетките и тъканите, те все още трябва да бъдат напълно отстранени от тялото. Това е мястото, където идват вашите канали за елиминиране. Те работят, за да извадят тези неща, така че не само да се установят отново в тялото ви.

Но ето нещо: тези неща обикновено са много лоши и не са лесни за отстраняване от тялото. Повечето хора вече имат компрометирани канали за елиминиране, особено червата, така че разчитането на компрометираните канали на тялото не е задължително да доведе до ефективно изхвърляне на отпадъците от тялото ви. Трябва да помогнете за това. 

Най-добрият начин да направите това е да влезете в редовно прочистване на дебелото черво чрез професионални колонии или домашни клизми. Намерете професионален хидротерапевт в дебелото черво във вашия район и говорете с тях за вашите нужди. Или закупуване на дома клизма комплект и да влязат в редовен навик да го използвате. 

Може да не изглежда като най-елегантния от решенията, но повярвайте ми, той работи като нищо друго!

Червата са мястото, където най-много отпадъци могат да бъдат безопасно изхвърлени от тялото, така че да се игнорира този съществен елиминационен канал е наистина да се настроите за ограничен успех.

5. Четкане на кожата и масаж


Стимулирането на лимфната система (лимфата се намира точно под повърхността на кожата ви) чрез суха четка и масаж на кожата на косъма спомага за разпространението на токсините в елиминационните канали за освобождаване. 

Четката за кожата може конкретно да е насочена към областите на целулита. С помощта на четка за кожата в малки кръгови движения над бедрата, задника и други области с целулит за няколко минути няколко пъти седмично ще ви помогне да разградите мастните натрупвания, които причиняват изящния вид. Най-добре е да започнете само с минута миене на кожата и след това да работите по няколко минути. Това ще помогне на кожата да регулира и предотврати чувствителността.

6. Преместване и изпотяване


Когато правите потни упражнения, вие не само помагате за облекчаване на стреса и давате себе си на ендорфин, но и изхвърляте токсините през кожата си. Това е друг път за елиминиране, който най-добре не се игнорира, ако искате да намалите появата на целулит. 

Също така ще помогне за подобряване на цялостния външен вид на тялото чрез затягане, тонизиране и удължаване, така че дори ако е налице целулит, цялостният вид на тялото ви ще бъде по-ласкав.

7. Ограничете използването на кремове за разреждане на кожата


Ако в момента използвате химикали или фармацевтични продукти на вашите целулитни зони, които изтъняват кожата ви (например стероиди), вашият целулит ще бъде по-очевиден. 

Логично е да се разбере, че ако кожата ви е по-тънка, появата на димпълта под кожата ще се открои повече, нали? Освен това кожата ви ще покаже по-общо възрастта и несъвършенствата - знам, че използвах стероиди за разреждане на кожата почти всеки ден в продължение на повече от 25 години, за да управлявам тежката си екзема. 

Отговорът не е просто да се отърве от медиумите и кремовете студена пуйка разбира се - това е нещо, което трябва да обсъдите с Вашия лекар или алтернативен здравен специалист. Въпреки това може да искате да погледнете поставянето на всички тези други съвети на място, тъй като те ще започнат наистина да подобряват здравето си като цяло, и тогава може да откриете, че можете да намалите употребата на тези кремове.

Независимо дали са за физическо подобрение или за управление на вътрешно състояние (това, което е от външната страна е просто отражение на това, което се случва вътре), вашето здраве и красота ще се подобрят, ако поставите тези съвети в действие, така че просто може да имате нужда от така или иначе по-малко от медицинската или химическата помощ. 

Вместо това подхранвайте кожата си с напълно овлажняващи натурални масла и кремове като кокосово масло, зехтин или красив органичен овлажнител. 

Сега е време да сложите тези съвети да работят. Изберете един, за да започнете и да получите това, което се случва в ежедневието ви, като размяна на сол. След това изберете друг и се заемете с този. Можете да опитате един нов съвет на ден или един нов съвет на седмица, докато не ги получите част от редовния си живот. Продължавай и ще видиш резултати!

Няма коментари:

Публикуване на коментар